Bu Blogda Ara

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Felçli hasta ilaç düzeni

Felçli hasta ilaç düzeninde dikkat edilmesi gerekenler :


Felçli hastaların geçmişinde genellikle kronik hastalıklar bulunmaktadır.  Bu hastalıklar için hastalar sürekli tedavi almak zorundadırlar. Bu hastalıklara ilaveten geçirilmiş felç atağınında olması var olan tedavisinin yanısıra  yeni ilaç tedavilerini gerektirir.   Felçli hastaların kullandığı ilaçların yan etkileri fazladır, eksikliğinde veya fazla verilmesi durumunda hastanın hayatı tehlikeye girebilir. 
Felçli hastaların bakımı  genellikle birden fazla kişi tarafından yapılmaktadır. Bu nedenle  tedavilerinde aksaklıklar,  yanlışlıklar olabilmektedir. Bu tür aksaklıkların yaşanmaması,  verilecek ilaçların unutulmaması veya fazla verilmesini önlemek için hastanın kullandığı ilaçları içeren bir liste hazırlamalısınız. Listede ilaç saatleri, verilmesi gereken miktar,  aç veya tok karnına alınması hakkıında açıklamalar olmalı ve bu listeyi hastanın dolabının iç kapağına asmalısınız. Siz olmadığınız zaman sizin yerinize hastanın bakımını üstlenen kişiler ne yapmaları gerektiğini böylece  bilebilirler.
Ayrıca  5-6 tane minik kutu edinin.  Bu kutuların üzerine ilaç saatlerini yazın. Her akşam hastanın günlük son ilacını verdikten sonra ertesi  günkü ilaçlarını bu kutuların içine hazırlayın. Böylece gün içerisinde verilmesi gerekip  verilmemiş olan ilaçlarını farkedebilirsiniz ve  bu aksaklığı düzeltebilirsiniz.  Hemde tek kişi baksa bile hastanın ilaçlarının verilmesini unutmak  gibi bir probleminiz kalmaz.   

Örnek   İlaç  Listesi

Saat                  İlaç Adı                     İlaç Miktarı                 Açıklama
08.00                 İlaç                             Bir  tablet                     Tok karnına
12.00                 İlaç                             Yarım tablet                    karnına
19.00                 İlaç                             Bir  tablet                     Yemekte 
22.00                 İlaç                             Yarım tablet                 Sütle beraber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder